Херц-България ООД - oборудване за заваряване на пластмаси

Заваръчни и топлинни технологии за пластмаси

Машини за челно заваряване на тръби в монтажни условия тип РТ160

Art.-Nr.:РТ160

Машините за челно заваряване от вида РТ са надеждни и високопроизводителни и може да се използват както в монтажни условия, така и стационарно в работилница. Производителят фирма Tecnodue – Италия е от дълги години е успешно представен на българския пазар.
Машините РТ160 са предназначени за заваряване на тръби и фитинги от РЕ, РЕ100, РР, PVDF и други термопластични пластмаси и покриват диаметри от 40мм до 160мм.
Базовата машина е снабдена с 2 подвижни и 2 неподвижни притягащи челюсти. Електрически хидравличен блок задвижва подвижните притягащи устройства за да се гарантира точно съединение на тръбите. Компактните размери правят този тип машини подходящи за работа в пътни съоръжения, канавки, водопроводи, газопроводи, канализации и др.
Топлият елемент притежава висококачествено антиадхезионно покритие, което спомага за бързото му отстраняване от заваряемите детайли. Температурата се регулира електронно и се визуализира чрез дигитално показание. Фрезата и топлият елемент при употреба се окачват на водачите, след което се полагат в предвидената за целта специална кутия.
Машините са окомплектовани с нов модел бързосменящи се редукции за челюсти без използване на скрепителни болтове, които осигуряват изключително лесен и бърз монтаж и демонтаж. За всеки размер 6 широки и 2 тесни челюсти.
Като допълнителн единица може да бъде доставено протоколиращо устройство LDUP за контрол и визуално напътстване на потребителя по време на заваръчния цикъл и разпечатване на заваръчните протоколи. Чрез доразвиване на специални модули тези машини могат да бъдат преоборудвани в полуавтоматични и автоматични, компютърно (CNC) управляеми машини.
Като допълнително оборудване се предлага четиричелюстно захващащо устройство - патронник за заваряване на къси фланшови накрайници. 
Арт.№ РТ160
Заваряеми диаметри 40мм-160мм
Работно налягане SDR41-SDR6
Напрежение 230V 50Hz
Мощност 2,4kW-10,4A
Окомплектовката включва:
Базова машина с 4 челюсти d.160мм 35кг.
Тефлониран топъл елемент с електронен термостат и термометър 5кг.
Електро-фреза с редуцираща трансмисия и предпазно изключване 11кг.
Кутия за топлия ел-т и фрезата с управление за топлия елемент 7кг.
Хидравлична станция с регулатор на налягането 26кг.
Пълен комплект бързосменящи се редукции за челюсти
d.40,50,63,75,90,110,125,140мм. - 26,5кг.
Дървена транспортна кутия съгласно ISPM 15
99х94х75см. - 47кг.
Допълнителни принадлежности:
РТ160G - Базова челюст тясно изпълнение за захващане на фитинги с къси рамена d.160
PT160S - Четиричелюстна захващаща шайба, патронник, за къси фланшови накрайници d.40-160мм.