Херц-България ООД - oборудване за заваряване на пластмаси

Заваръчни и топлинни технологии за пластмаси

Консуматив - нишка за 3D принтери

От началото на 2015 HERZ пусна в експлоатация собствена линия за производство на висококачествена нишка за 3D принтери. Производствената база е позиционирана в ХЕРЦ-Унгария и е оборудвана със специални екструдери и лаборатория за контрол на качеството.
HERZ използва винаги най-добрия гранулат за производство на филамент. Така например нашият PLA е изтеглен от гранулат INGEO 4043D. Гранулатът за ABS беше специално подбран измежду много типове, като решаващи при подбора бяха: добри качества при печат и намалено отделяне на миризми. Бачовете, които използваме за оцветяването му са само специално разработени за производство на филамент.
Прецизността не е само в подбора на материала, но и в производствения процес. Гранулатите винаги се подсушават, екструдерите са специално за производство на филамент. Контролът на диаметъра се осъществява с лазерно измервателно устройство с две глави. Ние поддържаме толеранс от +/- 0,05мм. при диаметър 1,75мм. При диаметър 3мм. залагаме на 2,90мм., т.е. -1мм. толеранс, за да може да бъде използван и при принтери Ultimaker или DOODLER Pen.
Шпулите също бяха изработени специално за филамента.
ХЕРЦ винаги се стреми да повишава качеството на продукцията си и да разширява асортимента. От лятото на 2015 цветната палитра се обогати значително с фосфоресциращи ефекти и термо-променлииви цветове ABS, а най-новото през 2018 са прозрачните и металик разцветки на материала PETG.
Към момента предлагаме ABS, PLA, PLA-HT, PETG, PP, PC, PC/PBTP, PA6.66, ASA, TPS нишка в различни цветове, PMMA прозрачна, поддържащи материали HIPS и PVA,  диаметри 1,75мм или 2,90мм , на ролки по 1кг. нето, навита на пластмасова макара.
ЦЕНИ нишка за 3D принтери ХЕРЦ
 
Как да изберете материал:
PLA - класическият материал от био суровина. Високи твърдост на повърхността, коравина и якост на опън, но посредствена удароустойчивост. Малки до незначителнr деформации. Температурната формоустойчивост поддържа само до около 55°С. PLA е перфектният филамент за начинаещи и може да се обработва с който и да е наличен принтер.
Температура на обработка: 190-225°С
Температура на леглото (ако е налично): 50-60°С
PLA-HT - PLA-HT e усъвършенстван PLA филамент. PLA-HT съчетава предимствата на други материали с лесния печат на PLA. Така PLA-HT е по-удароустойчив и термо формоустойчив от първоначалния PLA. PLA-HT разгръща своите предимства при повторна температурна обработка. След нея ударостойчивостта му става 15 пъти по-висока от нормален PLA и 2,2 пъти по-висока от ABS. Също така температурната формоустойчивост се повишава след този процес до 100°С. Благодарение на тези превъзходни свойства PLA-HT може да бъде използван за механични детайли.
Температура на обработка: 190-225°С
Температура на леглото (ако е налично): 50-60°С
ABS - ABS филаментът е убедителен със своята термоустойчивост, твърда недраскаема повърхност, висока коравина и здравина. Тенденция към деформация. Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера.
Температура на обработка: 235-250°С
Температура на леглото: 100-120°С
PETG - PETG филаментът обединява положителните свойства на PLA и ABS. PETG е много устойчив, притежава висока ударна жилавост, устойчив е на атмосферни влияния и трудно запалим. PETG е устойчив и срещу много химикали като при това е все още лесен за печат. Малки до никакви деформации.Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера. 
Температура на обработка: 210-240°С
Температура на леглото: 60-80°С
PMMA - РММА е познат под търговското название плексиглас или акрилно стъкло. РММА филаментът е много устойчив на атмосферни условия и притежава екстремно висока коравина и здравина срущу надраскване. Температурна устойчивост от -40°С до +90°С. Тенденция към деформации. Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера. 
Температура на обработка: 230-265°С
Температура на леглото: 100-120°С
РС (Поликарбонат) - Поликарбонатът се отличава с превъзходни механични свойства. Високи стойности на ударна якост, здравина, коравина и твърдост правят поликарбоната идеален за приложения с високи изисквания. Много високата температура на разтапяне и формоустойчивост при стойности над 100°С, както и трудната запалимост са други предимства на този материал. Ударната якост е 250 пъти по-висока от нормално стъкло. Към това добавяме и добрите му електроизолационни свойства. Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера. 
Температура на обработка: 250-290°С
Температура на леглото: 100-130°С
ASA - ASA е много удароустойчив материал, подобен на ABS. Печатът с ASA осигурява висококачествена повърхност, устойчива на надрасквания. При това ASA е устойчив на много химиали, също и на атмосферни условия чрез своята забележителна UV-стабилност. В сравнение с ABS, ASA показва по-висока температурна формоустойчивост. Идеален е за технически детайли и за употреба на открито.
Температура на обработка: 235-250°С
Температура на леглото: 100-120°С
РС+РВТ - РС+РВТ съчетава добрите свойства на двата материала: РС е удароустойчив и неподатлив на надраскване, РВТ има висока здравина и е относително износоустойчив. РС+РВТ предлага висока жилавост също и при ниски температури, добра устойчивост срещу химикали, лесно се поддава на лакиране, добро провлачане и нищожно поемане на влага. Малки до никакви деформации. Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера. 
Температура на обработка: 220-250°С
Температура на леглото: 90-120°С
РА (Полиамид 6.66) - Полиамидът е познат с висока здравина и товароносимост. Освен това РА притежава дълга трайност и много висока устойчивост срещу химикали. Въз основа на своите свойства РА 6.66 е перфектно приложим за печат на механично натоварени детайли като напр. зъбни колелаи болтове. Висока тенденция към деформация. Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера. 
Температура на обработка: 230-265°С
Температура на леглото: 110-130°С
TPS (Термопластичен еластомер на основа на стирол) - Мек, еластичен филамент. Намира многостранно приложение напр. за уплътнения на машини, за облицоване ръкохватки на прототипи и др. Еластицитетът на ТРЕ филаментите се измерва по скалата за твърдост Shore, като има големи разлики - от много мек до трудно огъваем. По Shore A нашият TPS филамент е със стойности 75 и 60. Основният материал е допустим за хранително-вкусова промишленост. Съвет: екструдер с директно подаване. 
Температура на обработка: 225-250°С
Температура на леглото: 20-80°С
HIPS - HIPS сe използва като съпортващ или основен материал. HIPS е много подобен на ABS, но HIPS не е устойчив на лимонен и може да бъде разтварян в него. Като поддържащ материал е идеален в комбинация с ABS. Съвет: нагрято легло и/или затворена камера на принтера, като поддържащ материал - принтер с две глави. 
Температура на обработка: 240-250°С
Температура на леглото: 70-110°С
PVA - PVA филаментът е перфектният съпортващ материал. PVA се разтваря във вода и може да се отстрани лесно от отпечатания обект. Освен това PVA се поддава лесно на печат и обработка. перфектно се съчетава в съвместен печат с PLA. Съвет: принтер с две глави. 
Температура на обработка: 185-210°С
Температура на леглото (ако е налично): 50-70°С

ABS за 3D - Технически параметри;    PMMA за 3D - Технически параметри

PLA за 3D - Технически параметри;    HiPS за 3D - Технически параметри

PC за 3D - Технически параметри;      PETG за 3D - Технически параметри